Home » KUJTESE » NJË E ARDHME NDRYSHE NGA E DJESHMJA DHE E SOTMJA

NJË E ARDHME NDRYSHE NGA E DJESHMJA DHE E SOTMJA

Muranë fjalësh...

Kur u desh të largohesha nga Kosova, e vetmja rrugë që “shkrepi” aso kohe ishte përmes rrjedhës së Bunës. Në shtëpinë e një burri trim e patriot të Ana- Malit (M.K.) që do na nxirrte matanë kufirit, mbrëmjen që arritëm, po diskutonim rrethanat në të cilat ndodheshin shqiptarët. Mbase duke e parë natyrën e brishtë dhe gjendjen time nga rruga, i zoti i shtëpisë mu drejtua: “ I njoh rrethanat në Shqipëri (s’kish vec disa muaj nga ngjarjet e ’97-tës). Le të të bëhet strehë shtëpia ime deri sa të gjejmë mundësinë që të kalosh në Kroaci e më tutje kah të shohin sytë –këmbët”. “Jo. Le të vdes sa të shkel në Shqipëri” – i them. Meqë e kisha gjykuar gjithmonë ikjen nga Kosova, daljen në Shqipëri nuk e ndjeja si ikje tamam. “Shqipëria nuk është ajo që ti e mendon. Së paku jo tani” – insistoi ai. “Do…

View original post 966 more words

Advertisements