Home » KUJTESE » Hajde fushatë. Fushatë për të tërë.

Hajde fushatë. Fushatë për të tërë.

NJe shkrim interesant qe ve ne dukje disa probleme themelore te sistemit politik.

Edlira Gjoni's Blog

Pra sot, niska zyrtarisht fushata? Si ta bëjmë dallimin? Se fushata s’është ndërprerë asnjë sekondë që kur janë shtuar televizionet si kërpudhat pas shiut. Mbaro një palë zgjedhje, merru me rezultatin, kontesto, protesto, dil para makinave (Shaban Memia), poshtë tyre (Krenar Ahmeti), në shesh (Sali Berisha), bëj përshesh (Edi Rama), në grevë (Erjon Velia d.v.), në protestë (mundësuar nga Ilir Meta), në bulevard (ça horrash), gjithandej ku ka kamera (hë, keni ardhur të gjithë?).

Nuk mbaron ky kalvari, por, afrohen zgjedhjet e tjera, dhe grevat mbarojnë, makinat shpërndahen, vdekjet harrohen, të gjithë pajtohen, bëhen miq, puthen si vëllezër e kaluar vëllezërve, grusht bashkuar rreth Shqipërisë aman, se do e çojmë në Europë, e me zemër të këputur, fillon fushata tjetër. Asnjë ditë pushim. Çdo dy vjet zgjedhje. Një vit e harxhojmë me ato që s’pranojmë, një vit tjetër me ato që përgatisim. E kështu, arrijmë në 23 Majin e 2013-ës.

View original post 813 more words

Advertisements