Home » KUJTESE » ARTIAN GJATAJ – KOCO KOKEDHIMA: PATRIOTIZMI DHE KULETA

ARTIAN GJATAJ – KOCO KOKEDHIMA: PATRIOTIZMI DHE KULETA

Tani, histeria nacionaliste që ka përfshirë gjithë solj e sorollopin e Tiranës, që na shiten për të fisëm, dhe ne e dimë se të bijtë e kujt janë, kapi edhe Koco Kokedhimen! Jo vetem Edi Ramen, dhe Erion Bracen, qe u beri thirrje serbeve te marrin vizoren e ta masin ate qe kane nxjerre ne gazete nga perpjekja per te marre rreze e kryeministrit te Lumturise kombetare, por edhe Koco Kokedhimen!!!! E cfare thote z. Koco??? Ja nje pjese… “Qeveria jonë i ka mundësitë dhe besoj do të shtojë përkujdesjen për banorët shqiptarë në këtë pjesë të Republikës së Serbisë. Ajo premtoi se do të ketë kuota pa limit për çdo të ri dhe të re nga Lugina që dëshiron të shkollohet në Shqipëri. Dhe me marrëveshjen e re mes qeverive të Republikës së Serbisë dhe të Shqipërisë diplomat e tyre do të njihen në të dyja vendet. Unë i ftoj drejtuesit e institucioneve private të arsimit të lartë, që brenda mundësive të tyre, të akordojnë kuota falas për të rinjtë dhe të rejat e Luginës që duan të arsimohen në Shqipëri.”

Tani, unë nuk merrem me politikë por ja që nuk me rrihet pa I thënë dy gjëra. Për shembull, cfarë po bën shteti shqiptar për një million e gjysëm shqiptarë që I ka hedhur rrugëve të botës si emigrant dhe I trajton si skllevër kur kthehen në shtetin shqiptar??? Cfarë ka dhënë vetë zoti Koco Kokëdhima për këta emigrantë, për edukimin e fëmijëve të tyre, për qendra culture, mbrojtje shëndetësore, pensione, punë etj? Cfarë ka bërë kjo qeveri e të gjithë qeveritë shqiptare për këtë punë? Cfarë bën zoti Koco Kokëdhima dhe kryeministri I Lumturisë kombëtare për të vobektit, të mjerët, të pazotët, të sëmurët, të edukuarit jashtë??? Si ia bën z. Koco për pensionistët që nuk kanë bukë të hanë e para të paguajnë dritat pot ë mos dërgojnë dfëmijët gjë nga jashtë??? Si ia bën deputeti me punëtorët që vdesin në punë e nuk kanë mbrojtje? Si ia bën deputetio me atë komandantin e Brigadës që kërkonte cupa të njoma? Si ia bëjnë me këtë shtet që vetëm hyn në borxhe e nuk është I zoti as me pague rrogat??? Vetëm pallavra, rrema, mashtrime, kacarrena, supergënjeshtra, përralla, e llogje fjalimesh pa fund… dhe këtu hyn edhe kjo që tha Koco Kokëdhima si përfaqësues I interesave të caktuara.

Mirëpo, kisha dyshime sepse thashë, edhe këtij I dhëmb, se më shqiptar e ka emrin ky se shumë të tjerë! Por, kur iu ktheva dhe një herë e kuptova se ku ishte puna!!! Lugina e Preshevës e meriton një investim nga qeveria shqiptare sepse e priti kryeministrin mirë!!!! Me sa duket kishin dyshime këta Jenicerët që nuk do të pritej aq mirë… sepse pse duhej ta fillonte shkrimin e tij te SHEKULLI z. Koco Kokëdhima me këtë mendim “Pritja madhështore që i bënë sot shqiptarët e komunave të Preshevës, Medvegjës dhe Bujanovcit kryeministrit Rama tregoi se ata e kanë në zemër shtetin amë.” A mos kishte ndonjë dyshim z. Deputet??? Problemi nuk është se e duan apo nuk e duna shtetin amë shqiptarët e Kosovës Lindore, por sepse deri në minutën e fundit, edhe z. Koco edhe Kryeministri I tij, kishin dyshime se do të trajtoheshin shumë keq, si vegla të interesave jo shqiptare. Mirëpo nuk I njohin shqiptarët, dhe më e keqja, me shtetin amë këta nënkuptojnë pushtetin e tyre. Këtu flen lepuri. E dinim që kishin një shtet legen, e morën vesh që kemi edhe kryeministër lakuriqs, por se do të kemi edhe një pafytyrësi të tillë ku dashuria për kombin do të përdoret deri në këtë pikë, sa po na mbeshtete te japim para e po nuk na mbeshtete nuk te japim, tani e pamë dhe e morëm vesh.